IMG_9550 (800x533)

Afgelopen weekend had RUFIE een arrangement geregeld voor een heel weekend Techno Classica in Essen. Het was de eerste keer dat ik persoonlijk twee dagen op de beurs verbleef, maar wat een luxe. Zij die ervoor gekozen hebben, beleefden een zalige tijd.  Lekker veel tijd om alles relax te bekijken. Vroeger was het keuzes maken, beginnen met de belangrijkste zalen en dan kijken welke tijd er nog overblijft. Nu was er ruimte om te snuisteren in de onderdelen, boeken, miniaturen enz. Hier en daar een babbel met een standhouder. Het concept is voor herhaling vatbaar.

 

Ieder jaar vallen we achterover van de prijzen, maar dit jaar nog een beetje meer.  Wat dacht van een 914-6 voor 129.000 euro, een Carrera GT voor meer dan een miljoen, een 996 GT3 RS voor 200k, een Citroen BX Rally voor 210k en ga zo maar verder. Stilaan komt de tijd dat een luchtgekoelde Porsche voor een gewone sterveling een onbereikbare droom zal worden. In de foto’s zie je bijv. een 911 T aan 139k, ongerestaureerd. Smaken evolueren in de tijd.  Een 964 die 10 jaar geleden niet populair was, haalt nu ook al ongekende hoogten : een Jubi aan 140k, een WTL cabrio aan 168k. Te absurd voor woorden en toch wordt er massaal verkocht. Tenminste als je mag geloven als er verkauft op kleeft dat het effectief ook zo is. Van crisis is niks te merken in Essen.

 

Porsche Classic pronkte met een opengesneden 959 en een tweede 959 in een heel opvallende kleur en striping.  Deze laatste hoort toe aan één of andere sjeik die er destijds meteen maar 5 exemplaren van besteld heeft. De extravagante kleur zal maar weinigen bekoren, maar dat zal de heer in kwestie worst wezen als hij er nog vier andere heeft die er gewoontjes uitzien.

 

Verder hoor je spannende verhalen zoals 2 exclusieve Porsches die gestolen zijn uit een trailer. Leuke anekdote is van een man die zijn VW Kever verkoopt voor 10.000 euro.  De nieuwe eigenaar laat hem gewoon staan op het buitenplein en verkoopt hem de volgende dag zelf voor 17.000 euro.  In het leven moet je snel zijn, of hoe gaat de uitdrukking ?

 

Hopelijk blijven al deze prachtige parels niet ergens in een privécollectie staan, maar wordt er ook met gereden.  Laat ze maar buiten komen bij één of andere meeting zodat iedereen kan meegenieten.

 

Uit de vele foto’s heb ik een selectie gemaakt. Geniet ervan.

Meer foto’s