Dagen

Nachten

Teams

Hotels

Life

PROGRAMMA

2 – 8 oktober 2022

Een 7-daagse Drivers Tour

Van Zwitserland naar het Gardameer

Eindigen in het magische Venetië

Veilige parkings

Zorgvuldig uitgestippelde routes

Genieten in de beste 5*-hotels

6 x ontbijt en diner inbegrepen

5 diners met drank inbegrepen

Open voor moderne GT’s en Oldtimers

LA DOLCE VITA !

YOU ONLY LIVE ONCE !

DAG 1

De Venetian Getaway begint in Zwitserland zondag 2 oktober. Bedoeling is om al een mooie afstand te overbruggen voor de start van de Tour.

Op eigen tempo rijden we deze eerste dag naar het majestueuze Grand Hotel Kronenhof in Pontresina. Dit prachtige bergdorp in Engadin wordt omringd door het Berninamassief en verschillende gletsjerdalen.

’s Avonds worden alle deelnemers verwacht voor het aperitief en diner in Grand Hotel Kronenhof.

Vanaf 15u is de kamer beschikbaar.

De wellness-faciliteiten van het hotel zijn alvast een aanrader.

 

 

 

DAG 2

Italië

Maandag 3 oktober gaat de Tour echt van start richting Gardameer in Italië.

Via de mooiste wegen met enkele bochtrijke bergpassen rijden we naar Grand Hotel Fasano in Gardone Riviera. Ons hotel ligt vlak aan de oever van het meer.

Hier slapen we 3 nachten en het hotel zal onze uitvalsbasis zijn voor de komende 2 dagen.

Grand Hotel Fasano

Het hotel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1888. Toen liet de keizerlijke familie van Oostenrijk deze residentie bouwen. De grandeur van weleer is nog steeds zichtbaar, maar vandaag gecombineerd met een hedendaagse touch.

Het beschikt over een modern wellnesscentrum en een 12.000 m² groot park met zwembad. Het restaurant heeft een terras met uitzicht op het Gardameer.

Onze kamers kijken uit op het meer en hebben ook een eigen toegang tot het meer.

 

 

life’s too short to stay in a boring hotel

DAG 3

Vandaag gaan we op verkenning in de streek rond het Gardameer. Een prachtige route brengt je langs de mooiste plekjes van de regio. Het wordt genieten van het rijden en het leven.

 

 

DAG 4

Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag invult.

Uiteraard laten we je niet aan je lot over, maar kan je kiezen uit een paar mooie suggesties.

Een eerste mogelijkheid is gewoon te genieten van het hotel met al zijn faciliteiten. In de directe omgeving zijn er een golf, een botanische tuin, een museum en nog veel meer.

Een andere mogelijkheid is een uitstap naar Brescia, beter bekend als de startplaats van de legendarische Mille Miglia. Deze beroemde race wordt niet gereden als wij er zijn, maar wel kan je het Mille Miglia Museum bezoeken. De collectie die zich daar bevindt is absoluut een verplaatsing waard.

Nog een andere optie is een excursie naar het Lago D’Iseo waar je een mooie collectie van authentieke Riva-yachten kan bezoeken, of als je het een beetje op voorhand plant, kan je zelfs een vaart met een echte Riva boeken.

 

DAG 5

Venetië

Vandaag verlaten we de regio van het Lago di Garda en maken we een eerste stop in het Museum Nicolis in de buurt van Verona.

Daar vinden we het levenswerk van Luciano Nicolis. Zijn collectie bestaat uit honderden auto’s, bikes en zelfs vliegtuigen en illustreert de evolutie van de mobiliteit.

Nadien gaat de Tour verder naar de laatste bestemming van onze reis en passeren we mooie plekjes zoals Vicenza, Padua. Een eventuele stop bij één van de Palladio villa’s is mogelijk.

 

DAG 6 & 7

Venetië

Je denkt waarschijnlijk : hoe doen we dat met onze auto in Venetië? Dat is natuurlijk het eerste waar we aan gedacht hebben.

Onze bolides gaan net zoals wij op hotel in een volledig geprivatiseerde parking voor onze groep. Terwijl we genieten van Venetië kunnen de auto’s vrijblijvend gewassen worden.

Met een privéshuttle worden we naar het water gebracht waar luxueuze bootjes ons rechtstreeks naar het hotel brengen. Een belevenis op zich.

Overnachten doen we in het legendarische Bauer Palazzo. Een hotel gelegen op een tripleA,  topligging vlakbij het San Marcoplein.  De stijl van het hotel is een mengeling van Art Deco en Venetiaans.

Voor de dames, het hotel ligt in het hart van het shoppingdistrict.

Een avontuur dat je niet mag missen. Ook al ben je in het verleden al naar Venetië geweest, deze stad is zo uniek en blijft tot de verbeelding spreken.

De volgende dag kan je op eigen tempo de stad bezoeken.

’s Avonds spreken we af voor een grandioze afscheidsavond. Laat het ons de Mystery Night noemen. Wat er precies gaat gebeuren, houden we nog als verrassing.

De volgende morgen eindigt het officiële programma.

 

Package & Prijzen
 • Prijs per persoon in een double room op basis van 2 personen : 2599 euro btw incl.
 • Prijs als single deelnemer in een double room single use : 3549 euro btw incl.

INBEGREPEN :

 • 6 Overnachtingen in de beste 5*-hotels
 • Welkomstdrankje
 • Ontbijt en 6 diners
 • 5 diners met drank inbegrepen
 • Verblijftaks hotels
 • Beveiligde parking hotels
 • Geprivatiseerde, overdekte parking tijdens verblijf Venetië
 • Shuttle heen- en terug per boot naar parking in Venetië
 • Fotograaf
 • Roadbook met uitgestippelde routes
 • GPX-file om in eigen navigatiesysteem te laden
 • Wagenstickers

NIET INBEGREPEN :

 

 • Verplaatsings- en benzinekosten, tolwegen
 • Lunches en drank bij diner eerste avond
 • Persoonlijke uitgaven, gebruik minibar en telefoon, fax, behandelingen wellness,…
 • Reisverzekering

 

Reglement
 • Wat zijn de regels voor deze Tour ? Met welke auto kan worden deelgenomen ?RUFIE wenst in de eerste plaats autoliefhebbers samen te brengen. De passie voor de automobiel is belangrijker dan het al dan niet beschikken over een zeer exclusieve sportwagen.
 • RUFIE houdt ervan gelijkgezinde autoliefhebbers van sportieve wagens bij elkaar te brengen. Het gaat niet om racen of de snelste zijn, maar om het rijplezier op mooie wegen. Voor deze Tour staan we open voor vele merken, liefst met een sportief karakter.
 • De Tour staat open voor zowel oldtimers als recente premium sportwagens. Jijzelf kan best inschatten of uw oldtimer geschikt is voor deze reis.
 • Eén belangrijk punt is wel te beschikken over een actuele gps en deze te kunnen hanteren. In de ideale wereld kan die gps ook een gpx-file importeren.
 • Voel aub geen drempel en contacteer ons als je twijfelt.Je wordt geacht met het reglement akkoord te gaan bij de inschrijving. Het volledige reglement vind je hier : Volledig Reglement van de Venetian Getaway
Covid-19

Wat met Covid-19 ?

Bij het organiseren van deze Tour staat de gezondheid en veiligheid van de deelnemers op de eerste plaats.

Zolang het van overheidswege toegelaten is, zal deze Tour doorgaan, mits het respecteren van de maatregelen die op het moment van onze reis van toepassing zullen zijn.

De hotels waar we verblijven hebben ondertussen veel ervaring om alles veilig te laten verlopen. Deze hotels behoren tot de beste van de wereld en doen er ook alles voor om hun reputatie hoog te houden.

Op regelmatige basis zal de pandemie opgevolgd worden. Indien de Tour niet kan doorgaan, zal gekeken worden om de reis eventueel uit te stellen tot betere datum. Er zal steeds getracht worden om de financiële risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Vergeet wel niet om zelf een annulatieverzekering af te sluiten voor mogelijke persoonlijke hindernissen zoals ziekte en overlijden. Een annulatie van de Tour door RUFIE zal alleen gebeuren als reizen van overheidswege niet is toegelaten, niet door persoonlijke redenen.