The Dolomites Getaway

Dagen

Landen

km

Hotels

Passen

Life

PROGRAMMA

3 – 8 september 2021

Een 6-daagse Drivers Tour

Zorgvuldig uitgestippelde routes

Rijden op een 20-tal bergpassen

Helikoptervlucht boven de Dolomieten

Genieten in de beste 5*-hotels

Open voor moderne GT’s en Oldtimers

Ontspannen in beperkte groep

Een reis vol beleving. Feel Special !

COLLECT MOMENTS not things !

DAG 1 Freiburg am Breisgau

The Dolomites Getaway

De Dolomites Getaway begint vanaf vrijdag 3  september in het Zwarte Woud, Duitsland. De eerste halte houden we  in het gezellige Freiburg am Breisgau.

Zwarte Woud

Deze dag vul je zelf in. Bedoeling is om al een mooie afstand te overbruggen voor de start van de Tour. Bepaal je eigen ritme en pik bijvoorbeeld een mooie route mee doorheen het Zwarte Woud, zoals de Scharzwald Hochstrasse. Of kuier onderweg even in het elegante stadje Baden-Baden.

Hotel Colombi

Alle deelnemers worden ’s avonds verwacht voor het aperitief en diner in het knusse 5*-Hotel Colombi.

Vanaf 15u is je kamer beschikbaar. Ook gewoon rustig genieten van de wellness-faciliteiten in het hotel behoort tot de mogelijkheden.

 

 

DAG 2 Freiburg - Sankt Moritz

Zwitserland

Zaterdag 4 september gaat de Tour echt van start richting Sankt Moritz in Zwitserland.

We doorkruisen het Zwarte Woud richting Bodensee waar een eerste stop mogelijk is bij Autobau Erlebniswelt.

De fascinatie voor de automobiel in al zijn facetten staat hier centraal. Deze mooie collectie is zeker een bezoek waard.

Eenmaal voorbij de Bodensee rijden we door Zwitserland en begint het echte rijderswerk. Verschillende passen liggen op de route zoals de Wolfgangpas, de Albulapas, Julierpas of Fluelapas.

Badrutt Palace

Eindigen doe je deze dag in uitzonderlijke schoonheid. Voor de overnachting is gekozen voor een landmark van Sankt Moritz : Badrutt Palace Hotel.

 

life's too short to stay in a boring hotel

DAG 3 Sankt Moritz - Val Gardena

Dolomieten

Vandaag gaat de rit naar hartje Dolomieten in Italië. Onderweg overmeester je verschillende bergpassen zoals de befaamde Stelvio Pas, maar ook andere minder bekend, maar even uitdagend.

Hotel Adler Spa Resort Dolomiti

Eindbestemming van de dag is Adler Spa Resort Dolomitil in Val Gardena. Een luxueus vijfsterren-hotel waar je de komende 3 nachten verblijft. Deze oase van luxe ligt centraal. De ideale uitvalsbasis voor een paar tochten in de omgeving.

Wellness

De wellness-faciliteiten hier zijn heel uitgebreid. Vooraleer we ’s avonds aan tafel gaan, kan je hier nog van genieten.

 

 

DAG 4 Getaway in the Dolomites

Drivers Tour

Vandaag word je ondergedompeld in een bad van schoonheid. Een uitgelezen route leidt je door Unesco Werelderfgoed. Bocht na bocht zal je verbaasd zijn hoe mooi de natuur hier is.

Meer uitleg hoeft hier niet. Laat je verwonderen !

DAG 5 & 6 Beleef de Dolomieten vanuit de lucht !

Helikoptervlucht

Deze dag staat een nieuw hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, op het programma. Vandaag staat een helikopter voor je klaar die je de Dolomieten vanuit een ander perspectief laat bekijken. Spanning en avontuur zijn gegarandeerd.

Bij de inschrijving kan je kiezen voor pakket met of zonder helikoptervlucht. Deze extra is vrijblijvend, maar sterk aanbevolen voor de liefhebbers.

Prijs voor deze optie : 100 euro pp. 

Vrije quality-time

Daarna kan je kiezen hoe je de dag verder invult. Een luie namiddag in de wellness of misschien tijd voor een wandeling. Ofwel rijd je mee met de laatste toertocht door de bergen.

’s Avonds genieten we voor de laatste keer allen samen van het culinair diner.

Na overnachting en uitgebreid ontbijt komt een einde aan deze onvergetelijke tour en gaat de tocht huiswaarts.

 

 

Floating Item
Package & Prijzen
 • Prijs per persoon in een double room op basis van 2 personen : 1699 euro btw incl.
 • Prijs als single deelnemer in een double room single use : 2599 euro btw incl.

INBEGREPEN :

 • 5 Overnachtingen in Leading 5*-hotels
 • 5 uitgebreide diners
 • Verblijftaks hotels
 • Beveiligde parking hotels
 • Fotograaf
 • Roadbook met uitgestippelde routes over de mooiste bergpassen
 • Wagenstickers

NIET INBEGREPEN :

 • Helicoptervlucht : 100 euro pp. Kies pakket met vlucht bij inschrijving indien gewenst.
 • Verplaatsing- en benzinekosten, tolwegen
 • Lunches en drank bij diner
 • Persoonlijke uitgaven, gebruik minibar en telefoon, fax, behandelingen wellness,…

 

Reglement
 • Wat zijn de regels voor deze Tour ? Met welke auto kan worden deelgenomen ?RUFIE wenst in de eerste plaats autoliefhebbers samen te brengen. De passie voor de automobiel is belangrijker dan het al dan niet beschikken over een zeer exclusieve sportwagen.
 • RUFIE houdt ervan gelijkgezinde autoliefhebbers van sportieve wagens bij elkaar te brengen. Het gaat niet om racen of de snelste zijn, maar om het rijplezier op mooie wegen. Voor deze Tour staan we open voor vele merken, liefst met een sportief karakter.
 • De Tour staat open voor zowel oldtimers als recente premium sportwagens. Jijzelf kan best inschatten of uw oldtimer geschikt is voor deze reis.
 • Eén belangrijk punt is wel te beschikken over een actuele gps en deze te kunnen hanteren. In de ideale wereld kan die gps ook een gpx-file importeren.
 • Voel aub geen drempel en contacteer ons als je twijfelt.Je wordt geacht met het reglement akkoord te gaan bij de inschrijving. Het volledige reglement vind je hier : Volledig Reglement van de Dolomites Getaway
Covid-19

Wat met Covid-19 ?

Bij het organiseren van deze Tour staat de gezondheid van de deelnemers op de eerste plaats.

Zolang het van overheidswege toegelaten is, zal deze Tour doorgaan, mits het respecteren van de noodzakelijke maatregelen zoals 1.5 meter afstand, mondmaskers en ontsmettingsgel.

De hotels waar we verblijven hebben ondertussen veel ervaring om alles veilig te laten verlopen. Deze hotels behoren tot de beste van de wereld en doen er ook alles voor om hun reputatie hoog te houden.

Bij inschrijving wordt gevraagd om de helft van het inschrijvingsgeld te betalen. RUFIE heeft enerzijds een garantie op deelname nodig om de nodige voorwaarden met de hotels af te spreken. Vroegboekers worden ook beloond met een korting.

Op regelmatige basis zal de pandemie opgevolgd worden. Indien de Tour niet kan doorgaan, zal gekeken worden om de reis eventueel uit te stellen tot betere datum. Indien niet mogelijk, dan wordt overgegaan tot annulatie en wordt het inschrijvingsgeld teruggestort.

Vergeet wel niet om zelf een annulatieverzekering af te sluiten voor mogelijke persoonlijke hindernissen zoals ziekte en overlijden. Een annulatie van de Tour door RUFIE zal alleen gebeuren als reizen van overheidswege niet is toegelaten.

De risico’s zijn echter beperkt aangezien het hier over een autoreis gaat. De hotels zijn ook geen massahotels waar grote groepen samen zitten.