PROGRAMMA

 

Exclusieve rondleiding bij Early 911’s, één van de belangrijkste Porsche-restaurateurs ter wereld.

Bezoek Zollverein, Unesco-werelderfgoed. Vroeger de grootste steenkoolmijn van Europa.

Voel je als een royal in het weelderig kasteelhotel, Schloss Bensberg.

Geniet van het rijden door de natuur in het Bergisches Land.

Zowel voor oldtimers als moderne sportwagens.

Alle merken welkom.

 

# Dagen

# Kilometers

# Sterren Hotel

Dag 1

 

De Black Gold Tour  begint met een ontbijt bij Chateau de Raay in de buurt van Venlo in Nederland. Indien gewenst, kan je op vrijdagavond al een overnachting boeken in dit Pillows Hotel.

Na het ontbijt rijden we richting Essen. Daar bezoeken we Unesco Werelderfgoed. Zollverein  was vroeger de grootste steenkoolmijn van Europa. Deze imposante industriële site is volledig heropgewaardeerd en absoluut de moeite voor een bezoek. Je krijgt de tijd om op verkenning te gaan in de kolenwasserij. Liefhebbers van design zullen het Red Dot Design Museum appreciëren.

Op de site zijn verschillende horecazaken waar je een kleine maaltijd kan nuttigen.

Na de lunch rijden we verder naar Early 911’s in de omgeving van Wuppertal. Daar worden we rond 14 uur verwacht bij Manfred Hering. Deze restaurateur wordt bij de belangrijkste ter wereld gerekend. Niet te verwonderen als je de schaal bekijkt. Meer dan 500 Porsches staan klaar voor een project of er wordt al aan gewerkt.

Speciaal voor ons open ze de deuren op een zaterdag !

Hierna gaat het richting Bensberg waar het hotel zich bevindt. Ben je echter een snoeper, dan kan je in de buurt van Early 911’s eerst nog een stop maken bij een outlet-store van snoepfabrikant Haribo. Voor de liefhebbers de zevende hemel !

 

Vanaf 15u is je kamer beschikbaar in Schloss Bensberg nabij Keulen. Dit vijfsterren-hotel mag samenwerken met Leading Hotels of the World. Volop genieten als een royal in dit luxueus paleis. Echt een aanrader.

Voor het diner blijven we gezellig in huis.

 

 

Dag 2

 

Na een heerlijk ontbijt in Schloss Bensberg staat ons nog een ontspannende tweede dag te wachten.

Vandaag zoeken we vooral rustige wegen door een groen landschap. Bochtige wegen om optimaal te genieten van je sportieve bolide.

’s Middags stoppen we op een mooi plekje voor de lunch.

Dan volgt het tweede gedeelte van de rally langs een uitgestippeld parcours.

Eindigen doen we niet te laat in de middag rond 15u30 op een schitterende locatie. We heffen nog even het glas om in schoonheid te eindigen.

Zorg dat je erbij bent ! 

- WE MAKE IT PORSCHABLE -

PRIJS

 

REGLEMENT

Wat zijn de regels voor deze Tour ? Met welke auto kan worden deelgenomen ?

RUFIE wenst in de eerste plaats autoliefhebbers samen te brengen. De passie voor de automobiel is het belangrijkste.

RUFIE houdt ervan gelijkgezinde autoliefhebbers van sportieve wagens bij elkaar te brengen. Het gaat niet om racen of de snelste zijn, maar om het rijplezier op mooie wegen.

Voor deze Tour staan we open voor vele merken, liefst met een sportief karakter.

De Tour staat open voor zowel oldtimers als recente wagens. Jijzelf kan best inschatten of uw oldtimer geschikt is voor deze reis.

Eén belangrijk punt is wel te beschikken over een actuele gps en deze te kunnen hanteren. In de ideale wereld kan die gps ook een gpx-file importeren.

Voel aub geen drempel en contacteer ons als je twijfelt.

Corona-Maatregelen :

De maatregelen die opgelegd zijn door de plaatselijke overheid gelden uiteraard voor onze groep. We vragen de deelnemers de noodzakelijke regels te respecteren zoals de 1,5 meter afstand houden, het dragen van een mondmasker en het regelmatig ontsmetten van de handen. De hotels waar we verblijven hebben zich ook aangepast en respecteren de verplichte maatregelen om onze gezondheid te garanderen.

Annulatievoorwaarden :

Zoals anders wordt aangeraden om een persoonlijke reis-/annulatieverzekering af te sluiten om u te beschermen tegen mogelijke ziekte of andere zaken zoals vermeld in de polis.

Indien de reis door overmacht niet kan doorgaan door overheidswege, zoals bij het verbod op reizen of gesloten grenzen, dan wordt de reis afgeblazen en wordt overgegaan tot 100% terugbetaling van de deelnameprijs.

Je wordt geacht met het reglement akkoord te gaan bij de inschrijving. Het volledige reglement vind je hier : Volledig Reglement van de Black Gold Tour